Σάββατο 8 Μαρτίου 2008

H Γαλλία απαγόρευσε δια νόμου,ποικιλία γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού.

Η Γαλλία απαγόρευσε και δια νόμου, ποικιλία γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού από τον Αμερικανικό αγροτικό κολοσσό Monsanto, μία κίνηση που χαροποίησε ιδιαίτερα τους οικολόγους αλλά προκάλεσε οργή στην εταιρεία και τους Γάλλους παραγωγούς.
Παρά το γεγονός ότι ήδη μέχρι στιγμής ένας οργανισμός κινήθηκε νομικά εναντίον της απαγόρευσης αυτής, εντούτοις ο επικεφαλής οικολογικής καμπάνιας, Jose Bove επιδοκίμασε την απόφαση της Γαλλικής Κυβέρνησης, δηλώνοντας πως πρόκειται για τον καρπό ενός 10ετούς αγώνος που δίνουν διάφορες οικολογικές οργανώσεις ενάντια στα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα.
Εκπρόσωπος της Monsanto υποστήριξε πως η απόφαση της Γαλλίας να θέσει εκτός νόμου τη χρήση της ποικιλίας γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού MON810, του μοναδικού καλαμποκιού που καλλιεργείται στη Γαλλία, «δεν έχει καμία επιστημονική βάση. Η Monsanto εξετάζει όλες τις νομικές επιλογές που έχει προκειμένου να υπερασπιστεί την ελευθερία των Γάλλων παραγωγών να χρησιμοποιούν ασφαλή και εγκεκριμένα προϊόντα.»


ABC Net

Μπράβο στην Γαλλική Κυβέρνηση. Ευχή όλων να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για μελλοντικές ανάλογες αποφάσεις και από άλλα κράτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: